جت پرینتر کداجت

فروش دستگاه چاپ روی قوطی های فلزی

چاپ روی قوطی های فلزی مانند قوطی های نوشابه ،مواد غذایی، تن ماهی و غیره یکی از مهمترین بخش های بسته بندی برای افزایش مشتری و فروش بیشتر محصول می باشد ، اما چاپ بر روی قوطی های فلزی چگونه انجام می شود؟
برای انجام این کار باید مراحل متفاوتی مانند عملیات قبل از چاپ ، لاک زنی چاپ و عملیات بعد از چاپ صورت بگیرد.
در این مقاله به نحوه چاپ بر روی قوطی های فلزی پرداخته ایم.

نمونه چاپ روی قوطی های فلزی
نمونه چاپ روی قوطی های فلزی

مراحل آماده سازی و چاپ روی قوطی های فلزی

عملیات قبل از چاپ

قوطی هایی که در صنایع غذایی مانند نوشابه ، تن ماهی و… استفاده می شوند از جنس نوعی ورق فلزی به نام تین پلیت می باشند و چاپ بکار رفته برروی این ورقه های فلزی از نوع چاپ افست می باشد .
لازم است قبل از اینکه عملیات چاپ آغاز شود توسط لیتوگرافی زینک تأمین شود.
نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که دستگاه چاپ افستی که برای چاپ بر روی ورق های فلزی استفاده می شود همانند دستگاهی است که چاپ روی ورق های کاغذی را انجام می دهد.
اما تفاوت آنها این است که در ماشین های چاپی که برای ورق های فلزی استفاده می شود دستگاه طویل تر بوده و ورق های فلزی به دلیل اینکه سیلندرها مستقیم قرار گرفته اند ، حرکت مستقیم نیز دارند.
همچنین طریقه خشک کردن ورق های فلزی در دستگاه های چاپ افستی که برای ورق های فلزی به کار می رود به گونه ای است که فقط توسط حرارت دادن خشک می ‌شود.
بنابراین نحوه خشک کردن و حرکت ورق ها در دستگاه های چاپ افست فلزی و کاغذی با یکدیگر متفاوت است.

لاک زنی

در صنعت تولید قوطی های فلزی یکی از مراحلی که از اهمیت زیادی برخوردار است، مرحله لاک زنی می باشد.
لاک زنی به این معنی است که بر روی قسمت داخلی بدنه قوطی لاک یا پوششی قرار بگیرد تا بتواند از خراب و فاسد شدن موادی که قرار است داخل قوطی نگهداری شود، جلوگیری کند.
این لاک یا پوشش در داخل ایران تولید شده و معمولاً آن را از کشورهای دیگر وارد نمی کنند.
قبل از آنکه کار لاک زنی شروع شود ، ابتدا لازم است برای هر محصول یک عدد سیلندر پلاستیکی با اندازه و ابعاد ورق تهیه شود.
پوشش بدنه داخلی قوطی های فلزی توسط لاک ، ممکن است به دفعات متعدد انجام شود که تعداد دفعات آن به نوع موادی که داخل قوطی نگهداری می‌شود بستگی دارد .
به عنوان مثال وقتی که در داخل قوطی از مواد غذایی پر شود ممکن است نیاز باشد قوطی دو بار لاک زده شود تا در صورتی که بار اول حتی اگر نقطه کوچکی بدون لاک باقی ماند ، با زدن دوباره لاک آن نقطه پوشش داده شده و از فساد ماده غذائی به خاطر ایجاد اکسیداسیون در آن نقطه جلوگیری شود.
اما اگر قوطی را از مواد صنعتی پر کنند آن را تنها یک بار لاک می زنند . سپس ورق های لاک خورده را برای پخت داخل کوره می گذارند.
نکته قابل توجه این است که هر لاکی باید مطابق با دستورالعمل های مخصوص به خود پخته شود تا از سطح ورق کنده نشود.

انجام چاپ روی بدنه قوطی

پس از خارج کردن ورق ها از کوره و خنک شدن آنها باید آلودگی و چربی های روی این ورق ها گرفته شوند ، زیرا در صورتی که ورق های فلزی دارای چربی یا آلودگی باشند کیفیت چاپ پایین می آید.
باید توجه شود که رطوبت هوایی که ورق ها در آن قرار دارند باید به اندازه‌ای باشد که باعث اکسیداسیون ورق ها نشود .
همچنین لازم است الکتریسیته موجود در ورق ها را توسط روش های تخلیه خارج نمود.
پس از آماده کردن ورق های فلزی باید آنها را توسط سیستمی به نام مک و باد از روی سینی برداشته و وارد دستگاه چاپ نمود .

عملیات های بعد از چاپ

پس از این که کار چاپ بر روی ورقه های فلزی پایان گرفت لازم است برای تثبیت کامل رنگ ها روی ورق های فلزی، این ورق ها دوباره به درون کوره وارد شوند.
هنگامی که ورق های فلزی به درون کوره وارد می شوند برای جلوگیری از آسیب و خراشیده شدن ورقه ها باید دقت کنید که به صورت ردیفی و پشت سر یکدیگر قرار گرفته و بر روی هم قرار نگیرند.
دو نوع خط تولید وجود دارد که شامل خط تولید پیوسته و خط تولید مستقل می باشد.
خط تولید پیوسته به این صورت است که عملیات چاپ بصورت پیوسته انجام می شود و در این حالت سرعت کار نیز بالا می باشد ، اما اگر عملیات چاپ بصورت جدا و مستقل از هم انجام شود سرعت کار کم می شود.
هنگامی که ورق ها درون کوره قرار می گیرند در طول کوره به صورت خودکار حرکت می کنند .
لازم است برای این که چاپی که روی فلزات انجام می‌شود مثل هم بوده و لاک استفاده شده در آنها از بین نرود ، بطور مرتب دمای کوره بررسی و کنترل شود.
یکی دیگر از مواردی که هنگام قرار داشتن ورقه ها در داخل کوره باید به آن توجه نمود این است که برای جلوگیری از داغ شدن زیاد و چسبیدن ورق ها به یکدیگر، با توجه به اینکه معمولاً ۲ یا ۳ مشعل درون کوره وجود دارند باید حرارت را طوری تنظیم کنید تا به صورت مستقیم با ورق های فلزی برخورد نکند.
در انتها ورق هایی که چاپ بر روی آنها انجام شده است در قسمتی که قوطی ها ساخته می شوند جدا شده و از روی خط تایی که بر روی آنها وجود دارد تا می شوند و به شکل قوطی در می آیند.

دستگاه چاپ تاریخ انقضاء روی قوطی
دستگاه چاپ تاریخ انقضاء روی قوطی

چاپ تاریخ تولید و انقضاء روی قوطی

علاوه بر چاپ روی بدنه قوطی ، چاپ اطلاعاتی مثل تاریخ تولید و تاریخ انقضاء روی قوطی ، مرحله نهایی چاپ روی قوطی است .
چاپ تاریخ تولید و انقضاء روی قوطی توسط جت پرینترها انجام می شود که بسته به تعداد قوطی هایی که از خط تولید خارج می شود میتوان از جت پرینتر دستی یا جت پرینتر ثابت استفاده کرد .

تلفن مشاوره و فروش

12 ماه گارانتی 60 ماه خدمات پس از فروش ، برای جلب رضایت کامل شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *